Hoe lang gaat de met druk behandelde pergola mee?

Op voorwaarde dat u echter het juiste onderhoud uitvoert, kan een met druk behandeld hout Pergola een fantastische optie zijn voor veel huiseigenaren en geeft u tot 12 jaar solide prestaties voordat u structurele problemen begint te zien. Verwacht met beperkt onderhoud dat een houten pergola ongeveer vijf jaar meegaat. U kunt de levensduur verlengen tot 10 tot 12 jaar met jaarlijkse reiniging, vlekken of verzegeling. Het lijdt geen twijfel dat houten pergola's een aantrekkelijke rustieke charme hebben, maar er zijn enkele echte problemen met levensduur en onderhoud waardoor ze niet de perfecte koop zijn.

Omdat ze zijn gemaakt van hout, dat kwetsbaar is voor zowel rot als schimmel, moet je elk jaar elke houten pergola opnieuw beitsen om hem op afstand te houden. Hoeveel onderhoud je doet, bepaalt hoe lang je pergola meegaat. Als je het elk jaar bevlekt, kun je verwachten dat het je 10 tot 12 jaar prestaties levert. Als je het echter nooit bevlekt, zal het binnen ongeveer 5 jaar bezwijken voor rot en schimmel.

Met een houten pergola, vaak verward met een tuinhuisje, heeft u meestal de mogelijkheid om te kiezen tussen ceder of een ander soort hout dat onder druk is behandeld. Hoewel de drukbehandeling wordt gebruikt om zachtere houtsoorten te helpen rot, schimmel en insecten te weerstaan, zijn ze nog steeds vatbaarder voor deze problemen dan ceder en de andere opties voor synthetisch materiaal. Met goed, regelmatig onderhoud kunnen houten pergola's net zo lang meegaan als vinyl of aluminium, hoewel ze een veel hoger risico lopen om voortijdig geruïneerd te worden. Om deze reden is onder druk behandeld hout het laagste op de lijst voor een lange levensduur.

Het staat echter ook vaak het laagst op de prijslijst, dus uw kosten vooraf kunnen veel lager zijn. Cedar biedt een unieke aantrekkingskracht als materiaal voor een buitenleefruimte, niet alleen vanwege de uitgesproken roodachtige kleur, maar ook vanwege de natuurlijke geur van het hout; het kiezen van een cederpergola biedt niet alleen een bepaalde visuele esthetiek, het zorgt ook voor een aantrekkelijke geur als je frisse lucht inademt en geniet van je buitenruimte. Drukbehandeld hout kan in verschillende kleuren worden geverfd of gekleurd, wat een grotere veelzijdigheid biedt ten opzichte van ceder (dat niet kan worden geverfd maar periodiek moet worden gekleurd). Als u ceder versus drukbehandelde pergola's vergelijkt, is ceder de meest voorkomende keuze, tenzij u van plan bent een bepaalde kleuroptie te gebruiken of op zoek bent naar een lagere prijs.

Over het algemeen kunnen houten pergola-kits tot de meest kosteneffectieve van beschikbare opties behoren en kunnen ze een rustieke of informele aantrekkingskracht toevoegen aan uw achtertuin. Naast deze vergelijking van houtsoorten, bevat andere nuttige informatie voor uw houten pergola in de achtertuin onze gids voor het kiezen van een houten pergola en een vergelijking van pergola-stijlen. De houtvergelijking hieronder beschrijft de twee houtsoorten die we aanbieden. Drukbehandeld grenen, de meest betaalbare optie voor pergolahout, is rot- en insectenbestendig.

Net als dennenpergola-kits, is westerse rode ceder ook van nature insecten- en rotbestendig en bestand tegen ernstige elementen. Begin hier met het bepalen van de beste houtsoort voor uw achtertuin. Mensen mengen pergola's vaak met priëlen, hekjes en paviljoens en weten niet altijd precies waar een pergola voor is, of hoe het er zelfs uitziet. Wanneer u de beslissing neemt voor wat voor soort materiaal u wilt dat uw pergola wordt gemaakt, kunt u het beste buiten denken.

Bovendien zijn pergola's meestal vrij eenvoudig te construeren, omdat het gemiddelde ontwerp rechthoekig, dakloos is en voornamelijk bestaat uit balken en pilaren. HGTV heeft pergola's tot het veelgevraagde buitenaccessoire gemaakt, ze zijn prachtig en verbeteren hoe u uw ruimte gebruikt. Je vindt deze metalen pergola's vaak te koop in hardwareketens en het buitengedeelte van grote kistenwinkels. Hoewel je misschien geweldige visioenen hebt om elke twee jaar een weekend door te brengen met het schuren en vasthouden van je geliefde houten pergola, als je zomerschema vaak hectisch en al vol is, zou je kunnen merken dat je dit noodzakelijke onderhoud verslapt dat de levensduur van je investering enorm kan verkorten.

Het lijdt geen twijfel dat houten pergola's een mooie, rustieke charme hebben, maar er zijn enkele echte problemen met de levensduur en het onderhoud die ervoor zorgen dat het niet de ideale koop is. Omdat ze zijn gemaakt van hout, dat erg kwetsbaar is voor zowel schimmel als rot, moet je elk jaar elke houten pergola tegenhouden om hem op afstand te houden. Breng duurzaamheid in evenwicht met wat u visueel aanspreekt en kies voor het beste resultaat gemodificeerd hout voor uw pergola. Bovendien is de kwaliteit van de constructie die in de pergola gaat een factor in hoe lang deze meegaat en of het op de lange termijn waarde toevoegt aan uw huis.

Hoewel de kwaliteit van constructie en materialen van invloed is op de levensduur van een pergola, is de belangrijkste factor het type materiaal dat u kiest voor het bouwen van uw structuur. Als minimalistische structuur laten velen de natuurlijke schoonheid van de pergola voor zich spreken, of voegen groeiende wijnstokken toe om het nog natuurlijker te maken. Door het behandelingsproces dat het ondergaat, wordt het hout beter bestand tegen rot, bederf en insecten, waardoor het een duurzame keuze is voor buitentoepassingen zoals een pergola of een tuinhuisje. Enkele van de meest geavanceerde aluminium pergola's hebben lamellen daken, met bladen die draaien, openen en sluiten voor een optimale daglichtregeling.

U kunt een pergola of een tuinhuisje bouwen met in wezen elk hout dat u maar wilt, maar deze vier primaire typen zijn de beste opties voor een structuur van professionele kwaliteit. .

Leave Message

All fileds with * are required