Zijn pergola's goedkoper dan tuinhuisjes?

Pergola's zijn vaak goedkoper om te bouwen dan tuinhuisjes. Bij het bouwen van een permanente tuinstructuur zullen velen meestal merken dat een basispergola goedkoper is. Daarom wordt een pergola 1 eenvoudiger en goedkoper om te bouwen. pergola's 1 kunnen soms worden gebouwd door doe-het-zelf-huiseigenaren, maar voor meer uitgebreide versies is mogelijk een professional nodig.

Tenzij u een kant-en-klare kit koopt, vereist een tuinhuisje een professionele installatie. Pergola's zijn meestal gemakkelijker en goedkoper om te bouwen, dankzij hun eenvoudige ontwerp met vier stijlen. Ze zijn ook veelzijdiger wat materialen betreft, met sommige ontwerpen waarbij aluminium of vinyl wordt gebruikt in plaats van hout. Pergola's voegen ongetwijfeld waarde toe aan uw huis, en ze zijn gemakkelijker aan te passen in vergelijking met tuinhuisjes.

Het openluchtgevoel van pergola's betekent dat huiseigenaren een vuurplaats kunnen installeren of een groot buitengedeelte naast een buitenbar kunnen plaatsen. Het belangrijkste verschil tussen een pergola en een tuinhuisje is de functie van het dak. Een tuinhuisje biedt volledige dekking tegen de zon, terwijl een pergola zonlicht door het lattendak laat schijnen. Meestal biedt een pergola gedeeltelijke beschutting en schaduw over een tuin, pad of patio.

Het gekruiste houten dak is een optimale ruimte voor planten en wijnstokken om te beklimmen. Ondertussen is een tuinhuisje een overdekte, aangewezen zithoek in de tuin die meer bescherming biedt tegen de elementen. Pergola's en tuinhuisjes voegen op onderscheidende manieren schaduw en functionaliteit toe aan uw huis. Gazebo's zijn hoge, overdekte, vrijstaande afgeronde structuren.

Ze zijn meestal gebouwd van steen, hout en ijzer en zijn populair op grote eigendommen, in een tuin of met uitzicht op een schilderachtig uitzicht. Bekijk hier de beste tuinhuisjes of bekijk deze doe-het-zelfplannen ter inspiratie. Tuinhuisjes hebben, in tegenstelling tot pergola's, een gesloten dak. De meeste tuinhuisjes worden van de grond geheven en afgerond, terwijl pergola's rechthoekig zijn en verbonden zijn met een hard grondoppervlak zoals een patio.

Andere buitenstructuren vergelijkbaar met pergola's en tuinhuisjes zijn priëlen en hekjes, die over het algemeen kleiner zijn en anders worden gebruikt. Met trends in het buitenleven die populaire huisopties blijven, kan het toevoegen van een pergola of tuinhuisje een geweldige aanvulling zijn voor de ruimte van uw gezin en kan het de waarde van uw huis verhogen. Voordat u een van deze buitenstructuren koopt of bouwt, moet u overwegen welke het beste bij uw buurt past. Als je meer pergola's of meer tuinhuisjes bij je buren hebt gezien, kan dat een goede indicatie zijn welke optie populairder is waar je woont.

Met hun gesloten daken zijn tuinhuisjes goed om droog te blijven als je in een regenachtige regio woont. Pergola's laten meer licht binnen, wat in andere delen van het land gunstiger zou kunnen zijn. Bedenk welke optie u en uw gezin meer zouden genieten. Als u naar een tuinhuisje neigt, overweeg dan de grootte van uw kavel.

Zorg ervoor dat je het ver genoeg van het huis hebt gebouwd, zodat je geen waardevolle tuinruimte verliest. Een tuinhuisje en een paviljoen bieden volledige dekking tegen de zon, terwijl een pergola zonlicht door het lattendak laat schijnen. Zodra u een Gazebo of Pergola hebt gekozen, zijn hier enkele volgende dingen die u moet overwegen. Een prachtige buitenruimte die je je eigen ruimte kunt noemen, is een van de beste toevoegingen die je in elk huis kunt brengen.

Buitenfuncties zoals priëlen, pergola's en tuinhuisjes kunnen allemaal een achtertuin verheffen en het laten voelen als uw persoonlijke, privéontsnapping. Maar wat is het verschil tussen de drie? Een prieel vergelijken met. Als je je achtertuinruimte maakt en denkt dat je een van deze structuren wilt toevoegen, vraag je je misschien af wat precies het verschil is tussen een pergola en een tuinhuisje en waar een prieel erin past. Hoewel er zeker overeenkomsten zijn tussen een pergola vs.

Gazebo of prieel, er zijn meer verschillen die ze scheiden door vorm en functie. Later vergelijken we een pergola met. Arbor, zodat je kunt zien hoe de twee het tegen elkaar opnemen. Pergola's zijn grote constructies, meestal gemaakt van hout, die kolommen (of palen) als frame gebruiken en voorzien zijn van een gesloten of opengewerkt dak.

Pergola's worden ook vaak gedrapeerd met planten zoals wijnstokken. Pergola's werden ooit in kleine schuilplaatsen in tuinen geplaatst en boden een beetje schaduw en rust aan iedereen die het nodig had. Nu komen pergola's echter vaker voor als brandpunt voor kleinere tuinen of achtertuinen, en veel mensen hechten ze zelfs aan hun huizen. Dit komt meestal als een verticale toevoeging aan een dek of terras om een beetje dekking en schaduw te bieden.

Het is logisch dat veel mensen de termen „pergola” en „terrasoverkapping” door elkaar gebruiken. Deze nieuwe stijl van pergola biedt veel voordelen, waaronder de toegankelijkheid en bescherming tegen weersinvloeden zoals wind of regen. Veel huiseigenaren kunnen ook besparen bij het bouwen van pergola's door de buitenkant van het huis als een van de muren te gebruiken. Als u een prieel, pergola's of een tuinhuisje overweegt, lees dan verder om te leren hoe een tuinhuisje opvalt tussen deze buitenwoningen.

Pergola's worden voornamelijk gebruikt om aparte buitenruimtes te creëren, wat schaduw en een zitruimte bieden. De palen en het plafond kunnen worden gebruikt om lampen, decoraties of zelfs planten op te hangen, omdat ze naar wens kunnen worden geopend of gesloten. Heb je je ooit afgevraagd of je een tuinhuisje of pergola moet kiezen, maar weet je niet precies wat de verschillen tussen de twee zijn? Een tuinhuisje wordt beschouwd als de meest gedefinieerde van deze buitenstructuren. Gazebo's zijn vrijstaand, meestal met een achthoekige vorm met een schuin dak met een koepel (kleine koepel) helemaal bovenaan.

Een tuinhuisje wordt ondersteund door meerdere kolommen rond de hele structuur, behalve de ingang. Terwijl traditionele tuinhuisjes van hout waren gemaakt, kunt u ze tegenwoordig vinden gemaakt van verschillende materialen, zoals aluminium, vinyl en rieten. Wat dakbedekking betreft, het is meestal gemaakt van gordelroos of hout. Als je je afvraagt wat de verschillen zijn tussen een pergola en.

Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt, hoewel het twee afzonderlijke dingen zijn. Terwijl een prieel en pergola beide ondersteunende palen hebben met wat meestal een open dak is dat bestaat uit roosters of balken, is er nog veel meer dat de twee scheidt. Aan de andere kant is een pergola in de eerste plaats een schaduwstructuur gebouwd met een vergelijkbare constructie als een prieel. Een pergola kan zich uitstrekken vanaf de buitenmuur van een huis om een schaduwrijke ruimte te creëren en de buitenleefruimte uit te breiden.

Bovendien hoeft een pergola niet per se vrijstaand te zijn, terwijl een prieel bijna uitsluitend. Als u iets op uw huis wilt bouwen en kosten wilt besparen, kan een pergola een geweldige manier zijn om de noodzaak van één kant van kolommen te elimineren en uw buitenleefruimte uit te breiden. Als je hebt gevraagd: „Wat is het verschil tussen een tuinhuisje en een pergola? dat is een geweldige vraag. Ze zijn vergelijkbaar genoeg om de twee te verwarren, maar er is genoeg dat een tuinhuisje onderscheidt versus.

Pergola's zijn door hun ontwerp bedoeld om een buitenwoonruimte te bieden waar u kunt genieten van zowel de zon als de schaduw. De daken zijn meestal gemaakt van roosterwerk en kunnen een intrekbare luifel of schaduwzeil bevatten voor meer dekking. Een tuinhuisje daarentegen is meestal uitgebreider in zijn stijl. Afgezien van het belangrijkste verschil tussen een prieel en een pergola die grootte en vorm is (een tuinhuisje is rond of achthoekig, een pergola is vierkant), heeft een prieel ook een koepelvormig dak dat het de sfeer geeft die je zou vergelijken met een buitenkathedraal.

Hoewel zowel priëlen als tuinhuisjes veel naar de tafel brengen, zijn ze meestal beter geschikt voor diegenen die een specifiek type buitenstructuur aan hun tuin of grote ruimte willen toevoegen, of het nu klein of groot is. Voor wie wat architectonisch belang en schaduw aan hun achtertuin wil toevoegen, is een pergola vaak de beste keuze. . Door het aan de buitenmuur van uw huis te bevestigen, kunt u ook geld besparen tijdens het bouwproject, omdat u niet zoveel kolommen of zoveel ondersteuning nodig heeft.

Er zijn veel pergola-opties beschikbaar, vooral hier bij Pergola Depot. Als u wilt besparen op energiekosten en wilt investeren in groene technologie, kunnen pergola's op zonne-energie interessant voor u zijn met de hulp van uw lokale zonne-installateur. Of misschien geef je er de voorkeur aan om je pergola zelf op te zetten met een van onze Big Kahuna Wood pergolakits of Sombrero Pergola Kits. Pergola's zijn ook niet alleen beperkt tot de achtertuin.

We bieden ook garagepergolakits en een pergola-latwerk voor loopbruggen. Wat je buitendoel ook is, we hebben het pergola-product dat het tot leven kan brengen. Als je nog steeds kiest tussen een prieel vs. Gazebo, overweeg wat uw doelen zijn voor uw buitenruimte, hoeveel u wilt uitgeven om de structuur op te bouwen en hoe u van plan bent deze te gebruiken zodra het is gebouwd.

Als u de flexibiliteit van een vrijstaande of afhankelijke structuur en voldoende schaduw wilt zonder u volledig te sluiten, is een pergola waarschijnlijk de beste keuze voor u. Gelukkig hebben we talloze opties beschikbaar, dus je zult zeker iets vinden dat aan je behoeften voldoet. Op zoek naar een paar frisse ideeën om het uiterlijk van je zomerterras bij te werken? Deze foto's van de pergola van de klant laten zien. Lees meer Als u op zoek bent naar iets unieks om uw buitenleefruimte te verbeteren, overweeg dan deze prefab pergola-ontwerpen om uw.

Lees meer De lucht is de limiet als het gaat om pergola-verlichting buitenshuis. Kleine, middelgrote of grote pergola's kunnen allemaal profiteren van. Lees meer Op zoek naar een eenvoudige manier om uw pergola-plannen werkelijkheid te maken zonder door afmetingen en materialen te waden om aan te schaffen?. GazeboHoe een tuinhuisje te kiezenWaar u uw tuinhuisje kunt installerenGazebo InstallatietipsHoe een pergolaPergola te kiezen Installatietips Pergola en Gazebo Materiaal.

Terwijl tuinhuisjes vaak een verhoogde vloer hebben, hebben pergola's vier palen die direct op elk oppervlak zitten, zoals beton, gras of buitentegels. Pergola- Pergola tuinhuisjes zien er elegant en stijlvol uit in elke achtertuin, maar dit ontwerp past bijzonder goed bij huizen met veel groen en een grote aanwezigheid in de tuin. ALUMINIUM - Een perfecte keuze voor pergola's als u in de buurt van de oceaan woont, omdat vochtigheid en zoute lucht tot corrosie kunnen leiden. Pergola's zijn populairder dan tuinhuisjes, vooral omdat ze meestal boven worden gebouwd als gedeeltelijke bedekkingen over dekken.

Het is ideaal om een pergola bij u thuis te installeren als u een mooie luchtige loopbrug wilt van het ene deel van uw tuin of huis naar het andere, of zelfs als u een vrijstaande structuur wilt bouwen die u en gasten beschermt tegen sommige elementen wanneer u buiten zit te genieten van de dag. Aangezien pergola's zoveel variëren in grootte, ontwerp en montage, is het het beste om de aanwijzingen van de fabrikant met betrekking tot montage- en installatievereisten op te volgen. .

Leave Message

All fileds with * are required