Wat betekent pergola?

Zelfstandig naamwoord een boog in een tuin of park bestaande uit een raamwerk bedekt met getrainde klim- of volgplanten. Een pergola is een houten structuur in een tuin die is gemaakt voor klimplanten. U kunt bijvoorbeeld een met klimop bedekte pergola in uw tuin hebben. Een pergola is een buitenstructuur die bestaat uit kolommen die een dakraster van balken en spanten ondersteunen.

Dit dakraster kan open of bedekt worden gelaten om een ruimte te creëren die beschut is tegen de elementen. pergola's kunnen vrijstaand zijn of aan een huis zijn bevestigd. Een boog in een tuin of park bestaande uit een raamwerk bedekt met getrainde klim- of volgplanten. Pergola's daarentegen zijn meestal grotere structuren, vaak in elke dimensie (hoogte, breedte en lengte).

Vrijstaande pergola's, die niet aan een huis of andere structuur zijn bevestigd, bieden een zithoek die wind en lichte zon mogelijk maakt, maar bescherming bieden tegen de felle schittering van direct zonlicht. De term werd in 1645 in een Italiaanse context genoemd door John Evelyn in het klooster van Trinità dei Monti in Rome. Hij gebruikte de term in een Engelse context in 1654 toen Evelyn, in het gezelschap van de vijfde graaf van Pembroke, het verloop van hazen zag vanuit een pergola gebouwd op de downs bij Salisbury voor dat doel. .

Een prieel is een landschapsstructuur die erg lijkt op een pergola, maar er zijn verschillen tussen de twee. Houten pergola's zijn gemaakt van weerbestendig hout, zoals westerse rode ceder (Thuja plicata) of, voorheen, van kustsequoia (Sequoia sempervirens). Een pergola is een tuinkenmerk dat een schaduwrijke loopbrug, doorgang of zithoek vormt van verticale palen of pilaren die meestal dwarsbalken en een stevig open rooster ondersteunen, vaak waarop houtachtige wijnstokken worden getraind. Pergola's worden vaak aan huizen bevestigd, zodat ze een buitenleefruimte vormen die in wezen dient als verlengstuk van de binnenkamers van een huis.

Deze materialen vereisen geen jaarlijkse verf of beits zoals een houten pergola dat zou doen, en hun productie kan ze nog sterker en duurzamer maken dan een houten pergola. Damon ontwierp een waterval die tijdens de ceremonie als middelpunt werd getoond, een drijvend dek om ons te verheffen als bruid en bruidegom, en een loungepergola, gebruikt tijdens de receptie. Deze voorbeeldzinnen worden automatisch geselecteerd uit verschillende online nieuwsbronnen om het huidige gebruik van het woord 'pergola' weer te geven. Een pergola is een buitentuin die een schaduwrijke loopbrug, doorgang of zithoek vormt van verticale palen of pilaren die meestal dwarsbalken en een stevig open rooster ondersteunen, vaak waarop houtachtige wijnstokken worden getraind.

Wanneer tuinders klimrozen of klimop planten of andere planten die graag omhoog draaien rond steunen terwijl ze groeien, gebruiken ze vaak een pergola.

Leave Message

All fileds with * are required