Is het goedkoper om een pergola te bouwen of te kopen?

De kosten voor het bouwen van een Pergola zijn goedkoper dan het kopen van een geprefabriceerde of het inhuren van een professional om er een te bouwen. U hebt echter de tools, expertise en tijd nodig om het project goed uit te voeren om ervoor te zorgen dat het meegaat en maximale waarde toevoegt. Het is goedkoper om een pergola te bouwen dan er een te kopen. Wanneer u de kostenimplicatie van een van beide opties overweegt, moet u er rekening mee houden dat de materiaalkosten een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de prijs van een pergola, of deze nu wordt gebouwd of geïnstalleerd.

Misschien heb je de vegende lijnen en het sterke, stevige frame van een afstand van een pergola gezien en moest je er meer over weten. Misschien heeft een vriend of buurman een pergola en heb je bewonderd hoe het hun plezier van hun buitenruimtes vergroot en een ongelooflijk impactvol visueel statement aan hun eigendom toevoegt. Nu heb je besloten dat je zelf een pergola wilt, maar zit je vast aan het beslissen of je een prefab pergola-kit wilt kopen of je eigen pergola wilt bouwen. Hier zijn enkele voor- en nadelen van elk.

Als je een kort geheugen hebt, kun je de tabel bekijken die ik bovenaan het artikel heb opgenomen. In bijna alle situaties is het goedkoper om helemaal opnieuw een pergola te bouwen. Zelf een pergola bouwen is kosteneffectiever dan het kopen van een pergola, omdat je alleen voor materialen hoeft te betalen en niet voor arbeid. Veel mensen besluiten om de aangepaste route te nemen wanneer ze hun pergola's bouwen, en het kan alles bevatten, van een aangepaste en vorm en meer schaduw tot een achterwand voor een windscherm en meer privacy.

Het belangrijkste voordeel van het bouwen van uw eigen pergola in plaats van deze te kopen, is hoeveel geld u kunt verwachten te besparen. Een andere kostenpost waarmee rekening moet worden gehouden, is of de pergola aan uw huis of een ander gebouw wordt bevestigd of vrijstaand wordt. Dit kan ertoe leiden dat u zich afvraagt wat de kosten zijn om een pergola te bouwen, zodat u weet of het binnen uw budget valt of niet. Hier is alles wat u moet weten over het bouwen en kopen van een pergola en welke optie zakvriendelijk lijkt.

Drukbehandeld grenen is een van de meest voorkomende materialen voor houtbewerking, en een pergola van grenen zal iets goedkoper zijn dan een pergola gemaakt van ceder. U kunt ook kijken naar het toevoegen van meer aan uw kosten om een pergola te bouwen door structurele versterkingen toe te voegen. Hoewel het bouwen van een pergola tijd en energie kost, zijn de kosten minder dan het kopen van een pergola-kit. Als het gaat om de kosten van het bouwen van een pergola, zal het kiezen van een premium materiaal zoals teak, ipe of tijgerhout de prijs zeker verhogen.

Tegen het einde kunt u beslissen of u wilt investeren in de kosten om een pergola voor uw eigen achtertuin te bouwen. Evenzo, als u besluit om uw pergola volledig uit teak te bouwen, zullen de materiaalkosten licht stijgen. Als je een pergola met gebogen dak wilt, ga je een traditionele pergola bouwen met een gebogen bovenkant eraan.

Leave Message

All fileds with * are required