Pergola welk hout te gebruiken?

Welk type heeft jouw voorkeur? Twee klassieke houtkeuzes voor pergola-kits zijn onder druk behandelde Southern Yellow Pine en Western Red Rough Sawn Tight Knot Cedar. Beide zijn uitstekende keuzes voor een stevige Pergola die vele jaren meegaat. Deze houtsoorten bieden sterkte en duurzaamheid die er goed uitzien in vele soorten omgevingen, van rustiek tot traditioneel. Naast deze vergelijking van houtsoorten, bevat andere nuttige informatie voor uw houten pergola in de achtertuin onze gids voor het kiezen van een houten pergola en een vergelijking van pergola-stijlen.

De houtvergelijking hieronder beschrijft de twee houtsoorten die we aanbieden. Drukbehandeld grenen, de meest betaalbare optie voor pergolahout, is rot- en insectenbestendig. Net als dennenpergola-kits, is westerse rode ceder ook van nature insecten- en rotbestendig en bestand tegen ernstige elementen. Begin hier met het bepalen van de beste houtsoort voor uw achtertuin.

Western Red Cedar en Redwood zijn de twee meest gebruikte houtsoorten voor pergola's, afgezien van drukbehandeld hout. Westerse rode ceder, en andere soorten ceder en redwood, zijn van nature insecten- en rotbestendig. De natuurlijke oliën en harsen zorgen ervoor dat het minder snel bederft of besmet raakt met insecten, zelfs als ze het hele jaar door buiten worden gelaten. Dit maakt ceder een duurzame investering voor een pergola.

Als u op zoek bent naar een natuurlijke tint voor uw structuur, biedt westerse rode ceder een prachtige roodbruine kleur. Enkele jaren in de zon geeft het een zilveren tint die er vaak vorstelijk uitziet in plaats van versleten. Bereid je voor om meer te investeren in deze prachtige, duurzame houtopties. Tropisch hardhout zit boordevol karakter en zeer duurzaam, daarom geloven veel mensen dat dit het beste hout is voor een pergola, maar het kan maar liefst drie keer meer kosten dan andere populaire pergolahoutopties.

Eik is een schone, felgekleurde optie die de duurzaamheid biedt die u nodig hebt voor buitenconstructies. Kies voor vers gezaagd Europees groen eiken voor een stevige, betrouwbare optie met veel karakter. Eik is niet zo duurzaam als tropisch hardhout en het kan zilver of grijs worden met de leeftijd als het niet verzegeld blijft. In de meeste gevallen is er echter weinig of geen onderhoud nodig om jaren mee te gaan.

Geniet van competitieve plaag-, verval- en vochtbestendigheid terwijl u eikenhout snijdt dat past bij uw Bjørn Woodworks-beugels. Ceder, eiken en tropisch hardhout hebben geen beits nodig. Sommige pergola-eigenaren kiezen ervoor om ceder te beitsen voor een veranderde kleur. Drukbehandeld grenen kan worden gekleurd om de levensduur te verlengen.

Afdichtingsmiddelen zijn er in vergelijkbare opties en veel merken bieden een combinatie van vlek en kit. Een sealer coat dringt er meestal niet door en verandert de kleur niet zoveel als een vlek. Overweeg om uw drukbehandelde pergola van dennen of eiken af te dichten, maar een kit is optioneel voor ceder of tropisch hardhout. Een populaire keuze voor behandeld hout is dennen, dat het meest betaalbaar is en met conserveermiddelen insecten en rot afstoot.

Drukbehandelde (PT) dennen heeft een groenachtige kleur die verweert tot goudbruin en als het niet gekleurd of verzegeld is, krijgt het uiteindelijk een grijsachtige kleur. Maar omdat het bedekt is met chemicaliën, kunnen de geur en het materiaal schadelijk zijn voor mens en dier. Een van de meest voorkomende houtsoorten die worden gebruikt voor de constructie van pergola is drukbehandeld grenen. Drukbehandelde dennen, de meest betaalbare optie, is rot- en insectenbestendig.

Na de bouw moet echter een conserveermiddel worden aangebracht om het proces van verwering te vertragen. Drukbehandeld grenen kan bijna elke gewenste kleur worden gekleurd. Een populaire keuze voor landschapsprojecten zoals pergola's, priëlen, tuinhuisjes en hekwerk, zuidelijk geel dennenhout heeft ook vele andere toepassingen. Al deze voordelen hebben echter een prijs: vinylpergola's zijn de duurste keuze op de markt.

Je kunt een pergola of een tuinhuisje bouwen met in wezen elk hout dat je maar wilt, maar deze vier primaire typen zijn de beste opties voor een structuur van professionele kwaliteit. Als het hout niet goed wordt onderhouden, kan het snel rotten en verslechteren, waardoor het nodig is om de volledige terrasoverkapping te vervangen. Een houten terrasafdekset wordt geleverd met al het op maat gesneden hout, de vereiste hardware en gedetailleerde montage-instructies die uw aannemer moet volgen. Dus hoewel tropisch hardhout ongelooflijke duurzaamheid biedt, hebben de kosten, beschikbaarheid en schade aan het milieu de neiging om hun populariteit te verminderen als het gaat om pergola's en andere buitenbouwprojecten.

Het maakt niet uit welke houtsoort u besluit te gebruiken, u kunt niet genieten van uw pergola als deze vervaagd, dof of beschadigd raakt. Door het behandelingsproces dat het ondergaat, wordt het hout beter bestand tegen rot, bederf en insecten, waardoor het een duurzame keuze is voor buitentoepassingen zoals een pergola of een tuinhuisje. Drukbehandeld grenen, de meest betaalbare optie voor pergolahout, is ook zeer rot- en insectenbestendig en bestand tegen zware elementen. Houten pergola's kunnen worden gekleurd of geverfd en kunnen een elegant, eenvoudig, rustiek ontwerp voltooien of opvallen als een gedurfd accentstuk.

Grote kistenwinkels verkopen pergola's tegen te mooie prijzen om waar te zijn, en soms wagen huiseigenaren er een gok op. Bij langdurige blootstelling aan omstandigheden waarin bederf een factor kan zijn, zoals waar het hout in contact komt met de grond, moet ceder worden behandeld met geschikte houtconserveringsmiddelen. Onder druk behandeld grenen vereist dat u de pergola installeert en het hout vervolgens volledig laat uitdrogen voordat u gaat kleuren of schilderen. .

Leave Message

All fileds with * are required