Pergola wat betekent dit?

Zelfstandig naamwoord een boog in een tuin of park bestaande uit een raamwerk bedekt met getrainde klim- of volgplanten. Een pergola is een buitenstructuur die bestaat uit kolommen die een dakraster van balken en spanten ondersteunen. Dit dakraster kan open of bedekt worden gelaten om een ruimte te creëren die beschut is tegen de elementen. pergola's kunnen vrijstaand zijn of aan een huis zijn bevestigd.

Voeg pergola toe aan een van je onderstaande lijsten, of maak een nieuwe aan. Een pergola is een houten structuur in een tuin die is gemaakt voor klimplanten. U kunt bijvoorbeeld een met klimop bedekte pergola in uw tuin hebben. Een boog in een tuin of park bestaande uit een raamwerk bedekt met getrainde klim- of volgplanten.

Houten pergola's zijn gemaakt van weerbestendig hout, zoals westerse rode ceder (Thuja plicata) of, voorheen, van kustsequoia (Sequoia sempervirens). Deze materialen vereisen geen jaarlijkse verf of beits zoals een houten pergola dat zou doen, en hun productie kan ze nog sterker en duurzamer maken dan een houten pergola. Een prieel is een landschapsstructuur die erg lijkt op een pergola, maar er zijn verschillen tussen de twee. Vervolgens regelden we voorlopig een bakstenen veranda met een pergola-top aan de zuidkant van het huis, en gingen toen naar boven.

Potentiële klanten die naar het handwerk van Supreme Aluminum Florida kijken, waren misschien onder de indruk van de pergola's aan het zwembad aan het zwembad of grillenclaves voor buiten van het bouwbedrijf. Vrijstaande pergola's, die niet aan een huis of andere structuur zijn bevestigd, bieden een zithoek die wind en lichte zon mogelijk maakt, maar bescherming bieden tegen de felle schittering van direct zonlicht. Deze voorbeeldzinnen worden automatisch geselecteerd uit verschillende online nieuwsbronnen om het huidige gebruik van het woord 'pergola' weer te geven. Pergola's worden vaak aan huizen bevestigd, zodat ze een buitenleefruimte vormen die in wezen dient als verlengstuk van de binnenkamers van een huis.

Pergola's daarentegen zijn meestal grotere structuren, vaak in elke dimensie (hoogte, breedte en lengte). Moderne pergola-ontwerpmaterialen, waaronder hout, vinyl, glasvezel, aluminium en gechloreerd polyvinylchloride (CPVC) in plaats van stenen of stenen pilaren, zijn betaalbaarder en worden steeds populairder. Pergola's kunnen paviljoens met elkaar verbinden of zich uitstrekken van de deur van een gebouw naar een open tuinfunctie, zoals een geïsoleerd terras of zwembad. Het woord pergola is Italiaans, van de Latijnse pergula, projecterend dak, dat hoogstwaarschijnlijk geworteld is in pergere, om naar voren te komen.

Damon ontwierp een waterval die tijdens de ceremonie als middelpunt werd getoond, een drijvend dek om ons te verheffen als bruid en bruidegom, en een loungepergola, gebruikt tijdens de receptie. Toch waren knappe pergola's op bakstenen en stenen pilaren met krachtige dwarsbalken een kenmerk van de tuinen die aan het einde van de negentiende en vroege twintigste eeuw werden ontworpen door Sir Edwin Lutyens en Gertrude Jekyll en belichamen hun handelsmerk van stevige structuur weelderig geplant.

Leave Message

All fileds with * are required