Wat is het verschil tussen pergola en tuinhuisje?

Het belangrijkste verschil tussen een pergola en een tuinhuisje is de functie van het dak. Een tuinhuisje en een paviljoen bieden volledige dekking tegen de zon, terwijl een pergola zonlicht door het lattendak laat schijnen. Meestal biedt een pergola gedeeltelijke beschutting en schaduw over een tuin, pad of patio. Een tuinhuisje is van nature een op zichzelf staande structuur.

Hoewel het redelijk in de buurt van andere gebouwen kan worden geplaatst, vertrouwt het er niet op voor ondersteuning. Tuinhuisjes hebben, in tegenstelling tot pergola's, een gesloten dak. De meeste tuinhuisjes worden van de grond geheven en afgerond, terwijl pergola's rechthoekig zijn en verbonden zijn met een hard grondoppervlak zoals een patio. Pergola's zijn grote constructies, meestal gemaakt van hout, die kolommen (of palen) als frame gebruiken en voorzien zijn van een gesloten of opengewerkt dak.

Pergola's worden ook vaak gedrapeerd met planten zoals wijnstokken. Pergola's werden ooit in kleine schuilplaatsen in tuinen geplaatst en boden een beetje schaduw en rust aan iedereen die het nodig had. Heb je je ooit afgevraagd of je een tuinhuisje of pergola moet kiezen, maar weet je niet precies wat de verschillen tussen de twee zijn? Een tuinhuisje wordt beschouwd als de meest gedefinieerde van deze buitenstructuren. Gazebo's zijn vrijstaand, meestal met een achthoekige vorm met een schuin dak met een koepel (kleine koepel) helemaal bovenaan.

Een tuinhuisje wordt ondersteund door meerdere kolommen rond de hele structuur, behalve de ingang. Terwijl traditionele tuinhuisjes van hout waren gemaakt, kunt u ze tegenwoordig vinden gemaakt van verschillende materialen, zoals aluminium, vinyl en rieten. Wat dakbedekking betreft, het is meestal gemaakt van gordelroos of hout. Als je je afvraagt wat de verschillen zijn tussen een pergola en.

Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt, hoewel het twee afzonderlijke dingen zijn. Terwijl een prieel en pergola beide ondersteunende palen hebben met wat meestal een open dak is dat bestaat uit roosters of balken, is er nog veel meer dat de twee scheidt. Pergola's zijn door hun ontwerp bedoeld om een buitenwoonruimte te bieden waar u kunt genieten van zowel de zon als de schaduw. De daken zijn meestal gemaakt van roosterwerk en kunnen een intrekbare luifel of schaduwzeil bevatten voor meer dekking.

Een tuinhuisje daarentegen is meestal uitgebreider in zijn stijl. Afgezien van het belangrijkste verschil tussen een prieel en een pergola die grootte en vorm is (een tuinhuisje is rond of achthoekig, een pergola is vierkant), heeft een prieel ook een koepelvormig dak dat het de sfeer geeft die je zou vergelijken met een buitenkathedraal. Als je op zoek bent naar verlichting van weersomstandigheden zoals regenachtige of superzonnige dagen, dan wil je een tuinhuisje. Als je liever van de zon geniet en de open lucht ziet, dan ben je op zoek naar een pergola.

Een pergola met een open dak, FotobronEen tuinhuisje met een gesloten dakFotobron.Het grootste verschil tussen een tuinhuisje en een pergola is de dakconstructie. Een tuinhuisje is een structuur met een gesloten dak, terwijl een pergola een structuur is met een open dak. Als u op zoek bent naar een structuur die meer schaduw biedt, kies dan voor een tuinhuisje. In tegenstelling tot pergola's 1, zijn tuinhuisjes op zichzelf staande structuren die rond of achthoekig zijn.

Tuinhuisjes hebben een gesloten dak en vloer en kunnen aan de zijkanten open zijn of muren met ramen hebben. Ze zijn vaak decoratief en uitgebreid van stijl, terwijl een pergola 1 meestal effen is. Een pergola of prieel verlengt uw buitenleven en creëert een uitnodigende ruimte om samen te komen met familie en vrienden. Zowel pergola's 1 als tuinhuisjes worden beschouwd als onderdeel van uw landschapsarchitectuur, en beide structuren zullen waarde toevoegen aan uw huis.

Als u wilt besparen op energiekosten en wilt investeren in groene technologie, kunnen pergola's op zonne-energie interessant voor u zijn met de hulp van uw lokale zonne-installateur. Het grootste voordeel van pergola's is hun verbluffende visuele ontwerp en de mogelijkheid om delen van uw achtertuin af te snijden voor entertainment. Zowel pergola's als tuinhuisjes bieden schaduw- en weersbescherming voor uw achtertuin, maar men heeft een modernere esthetiek. Voor dakloze pergola's kunnen planten of wijnstokken die aan de balken groeien of eraan hangen, de aangeboden dekking versterken, als de doelsfeer natuurlijke esthetiek omarmt.

Bovendien kan de boost van de aantrekkingskracht van het pand het verschil maken in vergelijking met een huis zonder pergola of tuinhuisje. Het verschil tussen de twee is dat het primaire doel van een hekje is om planten te ondersteunen, terwijl een prieel dat als bonusfunctie biedt buiten het dienen als ingang. FotobronEen tuinhuisje met een gesloten dakFotobron.Het grootste verschil tussen een tuinhuisje en pergola is de dakconstructie. Gazebo's, (zoals in de hierboven afgebeelde pergola) hebben soms windschermen van roosters, privacymuren of hebben ramen toegevoegd.

Als je op vaste grond wilt lopen, moet je eerst keramische of composiet buitentegels op je terras installeren voordat je je pergola inbrengt. Pergola's 1 zijn volledig open structuren, wat betekent dat ze geen bescherming bieden tegen de elementen. Huiseigenaren die een moderner gevoel willen, kiezen vaak voor pergola's, terwijl zeszijdige of achtzijdige tuinhuisjes geschikt zijn voor diegenen die een klassieke ontwerpkeuze willen. .

Leave Message

All fileds with * are required