Pergola waarom geen dak?

Pergola's zijn alleen bedoeld om bescherming te bieden tegen direct zonlicht en zijn niet ontworpen om als dak te fungeren. Ze bieden een zithoek die wind en zonlicht mogelijk maakt en biedt klimplanten voor een structuur om op te groeien. Over het algemeen is een pergola een wijd open structuur met vier steunbalken, geen muren en een decoratief dakontwerp, zoals een rooster. Voor schaduw of zelfs een vleugje beschutting tegen de elementen, kunnen schermen aan het dak of de muren worden toegevoegd, hoewel het primaire doel van een pergola niet is om de gebruikers te beschermen.

Ze worden pergola's genoemd, van het enigszins misleidende Latijn, wat betekent projecterend dak. Als mooie visuele focus en als schaduwrijke plek om buiten te zitten, is de pergola voor veel mensen een steeds aantrekkelijkere structuur. ALS ik in een relatief insectenvrije wereld woonde, zou ik een terras kunnen bouwen met een dak, zoals hierboven en hier. Als het gaat om voordelen met toegevoegde waarde voor kosten, winnen daken pergola's.

Vanwege de kleinere hoeveelheid materialen die nodig is om een pergola te bouwen, denken velen ten onrechte dat het bouwen van een pergola goedkoper zal zijn. Je krijgt meer voor je geld om een dak te bouwen versus een pergola. pergola's worden vaak aan huizen bevestigd, zodat ze een buitenleefruimte vormen die in wezen dient als verlengstuk van de binnenkamers van een huis. In de loop van de tijd zijn pergola's echter vatbaar voor roesten, vallen naar beneden en moeten ze regelmatig worden gerepareerd.

De belangrijkste reden dat iemand zijn pergola wil bedekken, is immers om wat schaduw te krijgen in een gebied dat normaal gesproken helemaal niet of anderszins ontvangt. Dus voordat je naar de ijzerhandel gaat om dit project te maken, wil je misschien een professional raadplegen en een schatting krijgen van een pergola in de achtertuin. Door een stevige, goed vervaardigde pergola aan uw achtertuin toe te voegen, kunt u een prachtige buitenruimte creëren en de waarde van uw huis verhogen. Deze zijn relatief eenvoudig aan te trekken en u kunt kiezen tussen stoffen of vaste panelen, luifels, luifels en lamellen om uw pergola te bedekken.

Hoewel ze veel kleiner zijn dan pergola's, kunnen ze nog steeds het brandpunt worden van elke tuin- of huisingang. Ik laat je achter met een shot Pinterest-resultaten voor"pergola-ideeën”, die de bizarre rotzooi laten zien die soms wordt opgehoest bij zoekopdrachten, zoals slijm. Je hoeft echter niet puristisch te zijn over je pergola, en als het je uitkomt om een steviger dak te hebben, ga je gang en bouw er een. Zowel kopers als taxateurs kunnen de andere voordelen van het hebben van een overdekte pergola waarderen, net als u.

Als u op zoek bent naar een goedkope maar elegante manier om meer schaduw te hebben voor uw pergola, is het gebruik van outdoorstoffen een geweldige oplossing. Een intrekbare luifel is compatibel met de meeste soorten pergola-frames, zoals die van hout. Bovendien is een pergola mogelijk niet bestand tegen vele jaren blootstelling aan de elementen en kan het moeten worden vervangen.

Leave Message

All fileds with * are required