Waarom biedt een pergola schaduw?

Onder een pergola zitten lijkt veel op rusten onder een boom. Hoewel er voldoende schaduw is, komt er wat zonlicht binnen door de bovenste structuur, waardoor een fascinerend samenspel van licht en schaduw ontstaat. Dus als u de veranda of het terras wilt verheffen met een aantrekkelijk buitenaccessoire, is een pergola een geweldig idee. Een pergola is een soort schaduwstructuur die doorgaans enige bescherming biedt tegen de zon.

Het heeft een frame dat je kunt bedekken met een materiaal zoals stof, canvas of hout, en de zijkanten kunnen ook open of bedekt blijven. Hoewel ze er voor het ongetrainde oog enigszins onafgewerkt uitzien, bieden pergola's wel schaduw. De grootte van de balken en hun afstand bepalen precies hoeveel schaduw er wordt geboden, hoewel een pergola op zichzelf nooit een volledig schaduwrijke ruimte kan creëren. Er zijn voor- en nadelen aan.

Hoewel je bijvoorbeeld geen volle schaduw krijgt, kun je's nachts de lucht zien en de sterren bekijken. Als u wilt dat de ruimte volledig in de schaduw is, voegt u gewoon een stoffen hoes toe aan de balken. Je kunt ook schaduw toevoegen aan je pergola door een klimplant te installeren met dikke, weelderige bladeren en bloesems. Het korte antwoord is ja, pergola's zorgen voor wat schaduw.

Loungen onder een pergola lijkt erg op onder een boom zitten. Je kunt genieten van wat zonnestralen die erdoorheen gluren, maar ook wat verlichting krijgen met schaduwstrepen. Dus als je niet al het zonlicht wilt opofferen door je terras of terras te raken, maar wat verlichting wilt van de hete stralen, is een pergola de perfecte oplossing. Misschien ben je nieuwsgierig, bieden pergola's echt schaduw? Ja, pergola's zijn ontworpen om schaduw toe te voegen aan uw achtertuin.

Ze zijn uitstekend geschikt om verlichting te bieden tegen de harde, directe zonnestralen, terwijl zonlicht toegang geeft om de ruimte te vullen. Hoewel pergola's als een op zichzelf staande structuur geen volledige schaduw bieden, bieden hun veelzijdige structuren veel schaduwopties. Als u volledige dekking wenst, kunt u een intrekbare overkapping toevoegen. Met deze optie kunt u genieten van verschillende niveaus van schaduw, afhankelijk van het tijdstip van de dag of de locatie van de zon.

Intrekbare luifels zijn niet de enige oplossing voor dekking in de volle zon. Er zijn veel meer manieren om extra sunblock aan uw pergola toe te voegen die uw persoonlijke stijl of voorkeur kunnen weerspiegelen, zoals de verkoop van planten, bamboe of stoffen, om er maar een paar te noemen. De echte vraag is hoeveel schaduw een pergola je kan geven. De grootte en plaatsing van de balken van een pergola helpen bepalen hoeveel schaduw het zal bieden.

Zelfs de positie van de zon en de oriëntatie van de lamellen zullen een verschil maken in hoeveel zonlicht het blokkeert. Als je het goed doet, kun je's ochtends zon en's middags schaduw hebben, waardoor je het beste van twee werelden krijgt. Als je al een terras of terras hebt geïnstalleerd, heb je het waarschijnlijk toegevoegd om je leefruimte buiten de muren van je huis uit te breiden. Als je hebt ontdekt dat je van je buitenwoonkamer houdt, maar dat het niet zo handig is op een zomermiddag wanneer de zon ondergaat of als je zou willen dat je bescherming had tegen slecht weer, dan is een pergola misschien iets voor jou.

Een pergola vergroot je leefruimte en vergroot de hoeveelheid tijd die je buiten kunt doorbrengen. Een pergola is correct ontworpen en georiënteerd op uw kavel en kan voldoende lichte schaduw werpen om zelfs een warme middag aangenaam te maken of als u nog steeds extra bescherming nodig heeft, kunt u een intrekbare schaduwhoes installeren voor meer schaduw. Sommige schaduwhoezen beschermen je zelfs tegen lichte regen, perfect voor die onvoorspelbare zomerstormen. Bovendien, omdat deze pergola's vinyl zijn, hoeft u zich geen zorgen te maken dat ze chippen, afpellen, splinteren, kromtrekken, rotten of vervagen.

Of je nu veel schaduw, een beetje of ergens tussenin wilt, een pergola met een paar aanpassingen en een beetje planning kan je helpen dat doel te bereiken. Meestal is de grond onder de pergola bedekt met een soort vloer, of dat nu bakstenen vloeren, betonnen straatstenen of zelfs een dek is. Bovendien zijn pergola's geliefd bij tuinders, omdat ze een medium bieden om de schoonheid van planten te laten zien. Bovendien bieden de meeste traditionele schaduwsoorten die aan houtpergola's worden toegevoegd slechts tussen 20% en 30% schaduwbescherming.

Als je een tijdelijke pergola hebt gebouwd om schaduw te bieden in de loop van een paar zonnige dagen, dan biedt stof een uitstekende bron van schaduw. Rooster - U kunt een pergola kopen met een prachtig roosterdak dat u later kunt gebruiken om bloemen of lampen op te hangen. Het gebruik van natuurlijk gebladerte (zoals bomen in de buurt en hoge struiken) is ook een veel voorkomend idee voor pergola-schaduw en kan best mooi zijn. Extra functies zoals wenkbrauwpergola's verhogen zowel schaduw als comfort en kunnen aan de zijkant van een huis of gebouw worden geplaatst voor een langere schaduwdekking.

Niet alleen dat, maar deze pergola-dakbedekkingen zijn over het algemeen niet bestand tegen harde wind of de gevolgen van zonneschade. Dan is onder de pergola zitten echt alsof je onder een boom zit terwijl de zon door de bladeren en bloesems filtert, en een lichte bries de lucht roert. Maar hoewel ze ongetwijfeld mooi zijn, bieden pergola's echt veel schaduw? Kunnen ze helpen bij het definiëren van je ruimte? Waarom zou je ervoor kiezen om een pergola te kopen boven bijvoorbeeld een overdekt dek of een luifel? Geloof ons als we zeggen dat een pergola meer is dan alleen een mooi gezicht. Als je op zoek bent naar een manier om een buitenoase te creëren, een oase die energie of rust biedt (of beide), is een pergola misschien de perfecte aanvulling op je terras of terras.

.

Leave Message

All fileds with * are required