Wat is het nut van een pergola zonder dak?

Zoals we eerder vermeldden, zijn de meeste pergola's ontworpen met een ontwerp met open dak dat voldoende zonlicht en luchtcirculatie mogelijk maakt. Pergola's met open bovenkant worden meestal in de tuin geplaatst om een aantrekkelijk brandpunt te creëren en kunnen met behulp van achterliggende wijnstokken nog meer schoonheid aan de ruimte toevoegen. Pergola's zijn alleen bedoeld om bescherming te bieden tegen direct zonlicht en zijn niet ontworpen om als dak te fungeren. Ze bieden een zithoek die wind en zonlicht mogelijk maakt en biedt klimplanten voor een structuur om op te groeien.

Of u nu een barbecue wilt organiseren, een prachtige, gedenkwaardige locatie wilt bieden voor een kleine bruiloft, of gewoon zelf wilt genieten van een kop warme koffie, pergola's zijn ontworpen voor deze exacte momenten. Pergola's trekken mensen naar binnen met hun schaduw en schoonheid. Ze bieden een centrale locatie voor vrienden en familie om samen te komen en de perfecte plek om te eten, te zitten of spelletjes te spelen. Ze voegen een aantrekkelijk, leuk en stijlvol pluspunt toe aan elk feest, cookout of bruiloft en kunnen ook een uitnodigende toegang tot een tuin zijn.

Hun ontwerp draait helemaal om inclusie, maar privacy kan ook worden geboden met extra gordijnen, roosterwerk of schermen. Als je uit je raam kijkt, wil je dat je houten pergola de enige sweet spot is die je altijd laat glimlachen. Pergola's bieden schaduw en algemene bescherming tegen het weer, maar deze structuur dient ook als latwerk voor verschillende planten. Pergola's zijn naar voren gekomen als het veelgevraagde accessoire in buitenstijl voor dekken, patio's en achtertuinen in heel Amerika.

Dus, wat is het nut van een pergola en hoe verschilt deze van andere buitenstructuren? Bij het kiezen tussen een pergola en structuren zoals tuinhuisjes, hekjes, carports, priëlen en roosterwerk, is het essentieel om de functie en de voor- en nadelen van dichtbij te bekijken. Ik denk dat een pergola architectonisch belang toevoegt en, in mijn tuin, het oog naar een bepaald deel van het pand leidt. Vinyl heeft over het algemeen minder onderhoud, terwijl je met hout om de twee jaar opnieuw moet schilderen of beitsen, afhankelijk van hoeveel blootstelling aan zonlicht je vinylpergola opneemt. Sommige pergola's hebben zijkanten die zich overspannen tussen de palen, en dit biedt uitstekende bescherming tegen zon en wind.

Afhankelijk van uw stijl voegen deze verschillende materialen rustieke, moderne, stijlvolle of elegante schoonheid toe aan uw pergola-structuur. Met heel veel stijl en een heleboel praktische pergola's zijn de perfecte manier om accessoires naar je deck te brengen. Als u op zoek bent naar een goedkope maar elegante manier om meer schaduw te hebben voor uw pergola, is het gebruik van outdoorstoffen een geweldige oplossing. Pergola's helpen ook om uw ruimte beter te definiëren en een hoger niveau van definitie te creëren tussen twee delen van uw tuin.

Omdat pergola's vrijstaand zijn, hebben ze doorgaans niet dezelfde aandacht nodig als paviljoens. Dit jaar heb ik geprobeerd kamperfoeliewijnstok te kweken in containers op het dek, om de pergola te beklimmen, maar dat was weer een FAIL toen de planten stierven.

Leave Message

All fileds with * are required