Waarom is mijn pergola wiebelig?

Als je hard moet werken om die wiebelen op gang te krijgen, kan het voldoende zijn om het gewoon te laten zoals het is. Als het zo wiebelt door een stijve bries die waait, dan wil je waarschijnlijk wat versterking doen. Je hebt meer ondersteuning nodig voor het gewicht. Het toevoegen van een balk geeft het niet meer ondersteuning.

Tenzij je ook nog een post toevoegt in overleg met de bar. Maar dat zou alleen maar steun zijn aan die ene kant. Er zijn een paar verschillende redenen waarom je Pergola wiebelt. De meest voorkomende reden is dat de grond niet vlak is.

Als je pergola niet op een vlakke ondergrond zit, is de kans groter dat hij wiebelt. Een andere mogelijke reden is dat de pergola niet goed verankerd is. Als de pergola niet stevig is verankerd, is de kans groter dat hij wiebelt in winderige omstandigheden. Plaats nog een paar palen om de pergola omhoog te houden, het zou leuk kunnen zijn als je pergola wat druiven had.

Ik zou zeggen dat een beetje wiebelen normaal is omdat de zijkanten meestal open zijn en er minimale versteviging is. Wobble kan ook afkomstig zijn van ondermaats hout en slecht voetontwerp. Als de pergola niet goed is verankerd, moet u hem vastzetten voordat deze een veiligheidsrisico wordt. Een pergola is een prachtige aanvulling op elke tuin en het eenvoudige ontwerp maakt hem perfect voor verschillende toepassingen.

Schroefpalen worden diep in stabiele grond geïnstalleerd om het dek stevig te ondersteunen, zelfs de grootste en zwaarste pergola's of tuinhuisjes, in elke bodem- of omgevingsomstandigheden. Hoewel een pergola zwaar en moeilijk te verplaatsen is als deze eenmaal is gemonteerd, moet hij om een aantal redenen stevig aan de grond worden verankerd. Om het hout goed boven het hoofd te ondersteunen en de pergola een stevige uitstraling te geven, moet je waarschijnlijk 6 × 6 gebruiken voor de steunpalen. Als u besluit uw pergola te gebruiken voor recreatie, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze niet wiebelt en dat deze veilig is, zodat mensen niet vallen en zichzelf verwonden.

Als u niet zeker weet of uw pergola hoort te wiebelen of niet, kunt u het beste de fabrikant of een gekwalificeerde professional raadplegen. Als uw pergola echter van metaal of een ander soort materiaal is gemaakt, mag deze helemaal niet wiebelen. Vrijstaande aluminium pergola's kunnen worden beschouwd als een voorbeeld van stabiliteit en aangezien ze vrijstaand en groot zijn, vertaalt dit zich ook in veiligheid. Of u nu op zoek bent naar een eenvoudige structuur om schaduw te bieden aan uw terrasmeubilair of een uitgebreider ontwerp om als brandpunt in uw tuin te dienen, een pergola is een geweldige optie.

Tegenwoordig worden pergola's nog steeds gebruikt om klimplanten te ondersteunen, maar ze kunnen ook worden gebruikt als decoratieve elementen in tuinen. Hoewel een kleine hoeveelheid wiebelen misschien niet zo belangrijk lijkt, kan het ervoor zorgen dat de pergola instort. Pergola's kunnen vrijstaand zijn of aan een gebouw worden bevestigd en ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder hout, metaal en steen. De dwarsspanten moeten met tussenpozen van 680 mm worden geplaatst, zodat klimplanten voldoende ondersteuning bieden om het dak van uw pergola te bedekken.

Er moeten 100 You Tubes zijn, nee hoe je een pergola kunt bouwen, ga daarheen kijken wat je verkeerd hebt gedaan en repareer het voordat je iemand vermoordt of iemand voor je laat repareren. Als een pergola wiebelt, is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen en aan te pakken voordat het een veiligheidsrisico wordt.

Leave Message

All fileds with * are required