Hoeveel kost het om een 10x10 pergola te bouwen?

Als je definitie, structuur of schaduw wilt toevoegen aan een dek, terras of tuin, is een Pergola een geweldige manier om dat te doen. pergola's zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Nieuwe ontwerpen en materialen maken ze betaalbaarder en aanpasbaar aan een groter aantal woningen en bouwstijlen. Pergola's 1 kunnen op twee manieren worden ontworpen en gebouwd.

U kunt een prefab pergola hebben, een pergola die ter plaatse kan worden gemonteerd, of u kunt er een op maat laten maken. Er zijn veel makers van prefab pergola's. U kunt ze in veel gebieden kopen, en sommige zijn aanpasbaar als u rechtstreeks met het bedrijf samenwerkt om details over een basisontwerp uit te wisselen. Custom is volledig voor u ontworpen en gebouwd, meestal door een timmerman.

Dit kan duurder zijn, maar hoeft niet zo te zijn, afhankelijk van de materialen, de grootte en het ontwerp. Hieronder staan de gemiddelde kosten om een pergola van 10'x12' te bouwen met beide methoden. De grootte van uw pergola heeft invloed op uw totale kosten. Dit geldt voor prefab en aangepaste installaties.

Grotere pergola's hebben meer materiaal en arbeid nodig om te bouwen. Om deze reden resulteert elke toename van de grootte in hogere kosten voor de pergola. De meeste pergola's beginnen bij ongeveer 10'x10' groot, waarbij 10'x12' een van de meest voorkomende maten is. Je kunt echter veel grotere of kleinere pergola's hebben.

De onderstaande kosten zijn de gemiddelden voor prefab en aangepaste pergola's van verschillende groottes. Deze kosten zijn voor echte pergola's zonder massief dak. Het toevoegen van een dak verhoogt de kosten aanzienlijk. Pergola's kunnen van veel materialen worden gebouwd.

Dit geldt voor kits en aangepaste builds. Materiaal speelt een belangrijke rol in de totale kosten van uw project. Sommige materialen kosten meer dan andere, terwijl sommige materialen moeilijk kunnen zijn om mee te werken, waardoor de arbeidskosten stijgen. In het geval van een prefab pergola koopt u de ongemonteerde pergola, klaar om in elkaar te zetten.

De kosten van het materiaal zijn dus de kosten van de niet-gemonteerde pergola. Als je het zelf samenstelt, zijn dit de totale kosten. Voor pergola's op maat hebt u materiaal- en arbeidskosten voor het snijden, vormgeven en vormen van het materiaal en de eindmontage. Uw materiaalkosten zullen dus veel lager zijn omdat er meer werk moet worden verzet.

Je arbeidskosten zijn hoger, tenzij je de vaardigheden hebt om zelf de pergola te bouwen. De onderstaande kosten zijn voor 10'x12' vrijstaande pergola's gemaakt van verschillende materialen. Kosten zijn exclusief montage of arbeid, maar alleen de niet-gemonteerde pergola. Niet alle materialen zijn beschikbaar in prefab en op maat.

Prefab pergola's zijn verkrijgbaar in veel meer materialen dan aangepaste pergola's, waarbij op maat ook materialen zoals baksteen kunnen worden gebruikt, die niet beschikbaar zijn als prefab ontwerpen. Hout is een van de meest gebruikte materialen voor pergola's. De meeste pergola's op maat zijn gemaakt van hout. Western red cedar 2 (WRC) en redwood 3 zijn veel voorkomende materialen en vormen de meeste pergola's die vandaag zijn gebouwd.

U kunt echter een pergola laten bouwen van veel andere materialen. Exotische houtsoorten zijn beschikbaar als maatwerk omdat WRC, redwood en grenen verkrijgbaar zijn in prefab kits. Pergola's zijn verkrijgbaar in vele stijlen en soorten. De klassieke pergola-stijl heeft een blad gemaakt van latten.

Wanneer deze latten voorbij de voorkant van de pergola uitsteken, wordt de stijl als traditioneel beschouwd. Pergola's met latten van dezelfde breedte als de bovenrails hebben een modernere uitstraling. Daarnaast kunt u pergola's laten maken in verschillende stijlen en ontwerpen. Dit geldt ook voor degenen met een volledig dak, waardoor ze dichter bij paviljoens komen dan pergola's.

Hoe meer je toevoegt aan de pergola, hoe hoger je totale kosten. Het toevoegen van een dak verhoogt de kosten voor uw pergola drastisch. Niet alle pergola's zijn verkrijgbaar in aangepaste en prefab ontwerpen. Hoe meer materiaal erbij betrokken is, hoe groter de kans dat het ontwerp op maat wordt gemaakt.

Er zijn echter veel prefab stijlen beschikbaar, die verschillende delen van het pand kunnen verbeteren. Hieronder staan de gemiddelde kosten van vele soorten en stijlen pergola. Deze omvatten prefab en aangepaste waar beschikbaar. Kosten zijn voor de pergola volledig geïnstalleerd.

Pergola's zijn er in vele soorten, maten en uitvoeringen. Vorm heeft geen invloed op de kosten van uw pergola, zoals grootte, materiaal en stijl. Daarom kun je een ronde pergola, een L-vormige pergola of iets zeshoekig hebben. Elke omgeving kan een andere omgeving verbeteren, waardoor er een beter bij uw huis past.

Ronde pergola's zijn goede toevoegingen aan de zijkant van een dek of rond terras. De meeste pergola's zijn niet perfect rond vanwege de manier waarop ze worden gemaakt. Het komt vaker voor dat ze zeshoekig of achthoekig zijn. Wanneer u een ronde pergola op een dek installeert, overweeg dan om de dekrail te gebruiken als startpunt voor de pergola.

Elke keer dat je een paal op het dek hebt, breid je die uit voor de paal van de pergola zodat deze de natuurlijke vorm volgt. Rechthoekige pergola's zijn het meest voorkomende ontwerp. Dit is het gemakkelijkst en eenvoudigst om te bouwen, dus je ziet het het vaakst. Rechthoekige pergola's zijn er in vele stijlen, waaronder traditionele ontwerpen en minimalistische moderne looks.

Vrijwel alle prefab bedrijven maken rechthoekige pergola's van vele materialen en afmetingen. Deze stijl is bijzonder veelzijdig omdat je hem vrijstaand kunt installeren of aan de zijkant van een huis kunt bevestigen. Als je op zoek bent naar een unieke uitstraling, overweeg dan een driehoek. Een enkele paal is aan de achterkant van de structuur geplaatst in een driehoekige opstelling en de voorkant is open tussen de andere twee palen.

De lamellen aan de bovenkant strekken zich uit van voor naar achter. Afhankelijk van de grootte kun je twee banken of loveseats langs de twee lange zijden plaatsen en een schaduwrijk gespreksgebied creëren. Of u kunt dit ontwerp in de hoek van een dek of terras plaatsen om de natuurlijke lijnen van de ruimte te volgen. Een andere unieke look is de koepelpergola.

Dome pergola's gebruiken 5 tot 8 zijden om een ronde vorm te creëren. Hetzelfde open roosterwerk wordt gebruikt op de bovenkant van de pergola, maar in plaats van recht over of in een boog te lopen, loopt het in concentrische cirkels tot aan een koepel. Dit geeft de pergola een uitstraling die doet denken aan een tuinhuisje. De bovenkant en zijkanten van de pergola zijn nog steeds open, dus het heeft dezelfde luchtige uitstraling als echte pergola's.

L-vormige pergola's kunnen een geweldig idee zijn om de randen van een zwembaddek, terras of dek te bekleden. Ze zijn in wezen gebouwd als twee rechthoekige pergola's die onder een hoek van 90º bij elkaar zijn geplaatst. De twee zijden kunnen even lang zijn, of de ene kan langer zijn dan de andere. L-vormige pergola's zijn zeldzaam in prefab vorm omdat je ze in de meeste gevallen voor je moet laten bouwen.

Ze kunnen echter een goede keuze zijn als de zon gedurende de dag van positie verandert, zodat u uw positie in de schaduw moet herschikken of als u een bepaald gebied wilt afbakenen. Als je een ronde pergola wilt, krijg je waarschijnlijk een zeshoekige pergola. De palen die de bovenkant ondersteunen, zijn zelden in een perfecte cirkel gerangschikt. In plaats daarvan creëren ze verschillende kanten, waarbij zeshoeken gebruikelijk zijn.

Met 6 zijden geeft het een uitgebalanceerd uiterlijk aan de structuur. De bovenkant kan zeshoekig of meer afgerond zijn. Zeshoekige pergola's zijn verkrijgbaar in prefab en op maat gemaakte ontwerpen. Ze zijn ook in veel materialen te vinden.

Achthoekige pergola's kunnen u een nog ronder uiterlijk geven dan zeshoekige pergola's. In dit geval worden nog meer palen toegevoegd om de 8 zijden te creëren. Met zoveel palen moet de pergola idealiter veel groter zijn. Dit is om het open gevoel van de ruimte te behouden.

Zoveel palen in een klein gebied kunnen ervoor zorgen dat de pergola zich gesloten voelt. Grotere, ruimere pergola's zijn geschikt voor de extra palen zonder zoveel problemen. Pergola's kunnen op twee manieren worden geïnstalleerd. Het kunnen vrijstaande constructies zijn, wat betekent dat je ze overal kunt installeren, zoals op een dek, terras, zwembad of in het midden van je tuin.

De andere goedkopere methode om een pergola te bouwen, is om hem aan de zijkant van je huis te bouwen. Bij deze methode heb je maar twee posten in plaats van vier, dus je kosten zijn lager. Houd er rekening mee dat de spanten door uw huis moeten worden ondersteund, wat betekent dat er enkele aanpassingen aan de buitenkant van uw huis zijn om dit te ondersteunen. Bijgevoegde structuren worden eerder op een dek of terras geïnstalleerd omdat ze aan uw huis moeten worden bevestigd.

Hieronder staan de gemiddelde kosten voor elk pergola-type. Technisch gezien hebben pergola's geen daken. Door een dak aan je structuur toe te voegen, creëer je in wezen een paviljoen in plaats van een pergola. Paviljoens zijn constructies met open zijkanten, zoals pergola's met een volledig dak in plaats van open latten.

Dit maakt het project veel duurder dan de bovenkant open laten. Pergola's voegen definitie en schaduw toe aan uw landschapsarchitectuur. Ze zijn er in vele soorten, maten en configuraties en kunnen aan uw gebouw worden bevestigd of op zichzelf staan. Ze kunnen een ingebouwde of verwijderbare schaduw hebben om de gewenste functie te krijgen.

Ze voegen ook definitie en grenzen toe aan buitenruimtes en zijn aanzienlijk goedkoper dan tuinhuisjes en andere structuren. Pergola's zijn meer open dan tuinhuisjes en andere structuren, waardoor ze over het algemeen minder privacy en schaduw bieden. Hooguit geeft een echte pergola je slechts ongeveer 75% van de schaduw als tuinhuisje of paviljoen. Het toevoegen van lamellen kan die schaduw verhogen tot ongeveer 90% tot 95%, maar het is nog steeds niet 100% zonder stof, wijnstokken, een gemotoriseerde bovenkant of ander materiaal toe te voegen.

Het toevoegen van schaduw, elektriciteit en andere voorzieningen verhoogt de kosten drastisch omdat ze aanzienlijk meer materialen en arbeid vereisen. Pergola's en tuinhuisjes voegen definitie, schaduw en interesse toe aan uw eigendom. Beide kunnen op dezelfde manier worden gebruikt en in vergelijkbare gebieden worden geïnstalleerd. Het grootste verschil komt van de buitenkant.

Pergola's zijn open en hebben geen echt dak en geen vloer. Gazebo's hebben een dak en vloer. Ze zijn ook vaak aan alle zijden ingesloten of gedeeltelijk ingesloten. Dit maakt tuinhuisjes meer een echt gebouw, terwijl pergola's meer een accentstructuur zijn.

Vanwege hun omheining kunnen tuinhuisjes onder alle weersomstandigheden worden gebruikt. Pergola's bieden slechts minimale schaduw en beschermen niet tegen regen, wind of sneeuw, dus ze kunnen niet zo vaak worden gebruikt als tuinhuisjes. Vanwege het extra materiaal kost een tuinhuisje aanzienlijk meer dan een pergola van dezelfde grootte en hetzelfde materiaal. Hieronder staan de gemiddelde kosten om elk van de structuren met ceder te bouwen.

Zowel priëlen 1 als pergola's kunnen worden gebruikt als accenten in uw landschapsarchitectuur. Beide kunnen ook een plek bieden voor planten en wijnstokken om te groeien en bieden wat schaduw. Maar de twee structuren worden in verschillende gebieden gebruikt. Priëlen zijn verticale structuren die worden gebruikt om loopbruggen of paden te omlijsten.

Ze zijn smal, meestal net breder dan het pad. Pergola's zijn groter en worden meestal geïnstalleerd op dekken, patio's en bij zwembaden. Pergola's kunnen ook rechtstreeks aan het huis worden bevestigd of kunnen vrijstaand zijn, terwijl priëlen altijd vrijstaande constructies zijn. Priëlen kunnen een poort of bank bevatten en hebben meestal een boog boven het hoofd, terwijl pergola's de neiging hebben om meer open te zijn.

Over het algemeen hebben pergola's een breder scala aan kosten, waarvan sommige veel goedkoper kunnen zijn dan priëlen. Priëlen hebben een strakker gemiddeld bereik dat duurder is aan de lage kant. Hieronder staan de gemiddelde kosten voor elk van de twee volledig geïnstalleerde structuren. Pergola's en hekjes kunnen klimplanten ondersteunen.

Hoewel de pergola andere functies heeft, is het ondersteunen van plantengroei de belangrijkste functie van het latwerk 12. Pergola's zijn grote structuren die overal op de tuin kunnen worden toegevoegd voor definitie en schaduw. Ze zijn niet helemaal gesloten aan de bovenkant, dus veel mensen trainen er wijnstokken overheen om extra schaduw te bieden. Trellises zijn kleinere structuren die zijn ontworpen om groeiende planten te ondersteunen.

Ze zijn er in vele soorten en maten en kunnen zelfs boven het hoofd buigen. Ze zijn niet ontworpen om te worden gebruikt voor schaduw of om een bepalend kenmerk in een tuin te creëren. Van de twee zijn hekjes aanzienlijk goedkoper. Hieronder staan de gemiddelde kosten van elk project.

Pergola's voegen geen waarde toe, maar ze verbeteren uw landschapsarchitectuur en beteugelen de aantrekkingskracht. Dit kan uw woning aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Een standaard pergola biedt niet veel schaduw, maar sommige blokkeren maar liefst 90% van het zonlicht met dicht bij elkaar geplaatste lamellen. Anderen hebben stof of wijnstokken toegevoegd voor schaduw.

Er is geen vaste richting voor een pergola om naar voren te komen omdat het openzijdige structuren zijn. Nee, pergola's blokkeren geen regen tenzij er een dak wordt toegevoegd. Elk type klimwijnstok afkomstig uit uw omgeving is een geweldige aanvulling op een pergola. Schaduwzeilen zijn ook een goede optie.

De kosten voor het bouwen van een pergola verschillen sterk per regio (en zelfs per postcode). Geef de jouwe aan om gratis schattingen van lokale aannemers te krijgen. Nu u de kosten kent die gepaard gaan met het kopen van een pergola, is het tijd om er een te kopen. Een andere kostenpost om te overwegen is of de pergola aan uw huis of een ander gebouw wordt bevestigd of vrijstaand.

U kunt een geprefabriceerde kit vinden bij lokale winkels voor huisverbetering of een professional vinden om een op maat gemaakt latwerk te bouwen. Als u een ambachtelijke houtbewerker kiest om een op maat ontworpen pergola te bouwen, kost dit natuurlijk meer dan een klusjesman die plannen gebruikt die u online hebt gevonden. Het moeilijkste deel van het bouwen van deze pergola is het graven van de paalgaten en vervolgens 4x4-palen in beton in die gaten plaatsen. Als u de materiaalkosten van pergola overweegt, begin dan na te denken over wat voor soort esthetiek u wilt.

Wanneer u een pergola koopt van een bouwer of fabrikant in plaats van deze zelf te bouwen, betaalt u ook voor de hoogwaardige materialen die worden gebruikt om de pergola te maken en de tijd die is geïnvesteerd in het bouwen van de pergola. U kunt een pergola bouwen of installeren in vrijwel elke gewenste grootte, en deze kan vrijstaand zijn of aan uw huis worden bevestigd. Een eenvoudige tuinpergola gebouwd van drukbehandeld hout en gemonteerd in de grond met beton varieert in prijs, afhankelijk van locatie en huidige materiaalkosten. Het bouwen van een pergola boven een terras of dek zal iets duurder zijn dan het bouwen van een op zichzelf staande structuur.

En het beste van alles is dat de kosten van de pergola kunnen worden gecompenseerd door de waarde die het toevoegt aan uw eigendom. Deze infographic belicht beslissingen en siteproblemen die grote kostenverschillen kunnen veroorzaken in het typische Wood Pergola Installation budget. Het voordeel van het gebruik van een geprefabriceerde pergola-kit is natuurlijk dat ze vooraf voor u zijn gebouwd en veel gemakkelijker zijn dan helemaal opnieuw bouwen. Hier is een gids voor het kiezen van het beste pergola-materiaal voor u, samen met een uitsplitsing van de aangepaste pergola-kosten met elk pergola-materiaal.

.

Leave Message

All fileds with * are required