Hoe lang gaat een pergola mee?

Verwacht met beperkt onderhoud dat een houten pergola ongeveer vijf jaar meegaat. U kunt de levensduur verlengen tot 10 tot 12 jaar met jaarlijkse reiniging, vlekken of verzegeling. Het lijdt geen twijfel dat houten pergola's een aantrekkelijke rustieke charme hebben, maar er zijn enkele echte problemen met levensduur en onderhoud waardoor ze niet de perfecte koop zijn. Omdat ze zijn gemaakt van hout, dat kwetsbaar is voor zowel rot als schimmel, moet je elk jaar elke houten pergola opnieuw beitsen om hem op afstand te houden.

Hoeveel onderhoud je doet, bepaalt hoe lang je pergola meegaat. Als je het elk jaar bevlekt, kun je verwachten dat het je 10 tot 12 jaar prestaties levert. Als je het echter nooit bevlekt, zal het binnen ongeveer 5 jaar bezwijken voor rot en schimmel. Houtpergola's daarentegen hebben een levensduur van ongeveer vijf tot twaalf jaar.

Het lijdt geen twijfel dat houten pergola's een mooie, rustieke charme hebben, maar er zijn enkele echte problemen met de levensduur en het onderhoud die ervoor zorgen dat het niet de ideale koop is. Omdat ze zijn gemaakt van hout, dat erg kwetsbaar is voor zowel schimmel als rot, moet je elk jaar elke houten pergola tegenhouden om hem op afstand te houden. Hoeveel onderhoud je eraan doet, bepaalt hoe lang het meegaat. Als je het elk jaar bevlekt, verwacht dan tien tot twaalf jaar prestaties.

Als je ervoor kiest om het niet te bevlekken, verwacht dan dat het ongeveer vijf jaar meegaat. Het goede nieuws voor huiseigenaren is dat u, ongeacht het pergola-materiaal, minimaal 5-10 jaar gebruik mag verwachten. Het kiezen van een optie van hogere kwaliteit, het uitvoeren van regelmatig onderhoud en het kiezen van een gerenommeerde aannemer voor installatie kan dit cijfer echter gemakkelijk verdubbelen, en het is niet ongebruikelijk dat aluminium pergola's tientallen jaren meegaan. Met een houten pergola, vaak verward met een tuinhuisje, heeft u meestal de mogelijkheid om te kiezen tussen ceder of een ander soort hout dat onder druk is behandeld.

Hoewel de drukbehandeling wordt gebruikt om zachtere houtsoorten te helpen rot, schimmel en insecten te weerstaan, zijn ze nog steeds vatbaarder voor deze problemen dan ceder en de andere opties voor synthetisch materiaal. Met goed, regelmatig onderhoud kunnen houten pergola's net zo lang meegaan als vinyl of aluminium, hoewel ze een veel hoger risico lopen om voortijdig geruïneerd te worden. Om deze reden is onder druk behandeld hout het laagste op de lijst voor een lange levensduur. Het staat echter ook vaak het laagst op de prijslijst, dus uw kosten vooraf kunnen veel lager zijn.

Cedar biedt een unieke aantrekkingskracht als materiaal voor een buitenleefruimte, niet alleen vanwege de uitgesproken roodachtige kleur, maar vanwege het natuurlijke aroma van het hout; het kiezen van een cederpergola biedt niet alleen een bijzondere visuele esthetiek, het zorgt ook voor een aantrekkelijke geur als je frisse lucht inademt en geniet van je buitenruimte. Drukbehandeld hout kan in verschillende kleuren worden geverfd of gekleurd, wat een grotere veelzijdigheid biedt ten opzichte van ceder (dat niet kan worden geverfd maar periodiek moet worden gekleurd). Als u ceder versus drukbehandelde pergola's vergelijkt, is ceder de meest voorkomende keuze, tenzij u van plan bent een bepaalde kleuroptie te gebruiken of op zoek bent naar een lagere prijs. Over het algemeen kunnen houten pergola-kits tot de meest kosteneffectieve van beschikbare opties behoren en kunnen ze een rustieke of informele aantrekkingskracht toevoegen aan uw achtertuin.

De meest populaire pergola die we verkopen en het is niet eens dichtbij. Vinylpergola's hebben de klassieke en strakke stijl die er geweldig uitziet op dekken, patio's en andere buitenruimtes. De elegante look van wit vinyl versterkt bijna elke buitenruimte terwijl het opvalt als een echt stijlmiddelpunt. Vinyl is in veel opzichten het beste pergola-materiaal, omdat het een leven lang meegaat met slechts minimaal onderhoud van uw kant.

Al deze voordelen hebben echter een prijs: vinylpergola's zijn de duurste keuze op de markt. Aluminium pergola's worden gezien als een super duurzame, probleemloze en zeer aantrekkelijke optie, en kunnen de stabiliteit van hout bieden met een schone elegantie, terwijl ze praktisch onderhoudsvrij zijn. Voor het meest duurzame bouwmateriaal en de langstblijvende pergola-ervaring, wilt u misschien vinyl overwegen. Helaas zal onbehandeld en onafgewerkt hout snel verslechteren, wat betekent dat houtpergola's regelmatig opnieuw moeten worden afgewerkt of moeten worden geconfronteerd met rot en insectenplagen.

Houten pergola's zijn de conventionele optie, en hun traditionele en tijdloze stijl is perfect voor elke buitenruimte. Getextureerde coatingopties betekenen dat uw aluminium pergola kan worden gemaakt om bij uw huis of bestaande buitenstructuren te passen. Dit alles is waarom je alleen echt kunt verwachten dat metalen pergola's ongeveer vijf jaar meegaan, mogelijk nog minder als de bouwkwaliteit ontbreekt. Het elegant, eenvoudige ontwerp van de pergola heeft ervoor gezorgd dat hij honderden en honderden jaren populair blijft.

De pergola is de afgelopen jaren enorm populair geworden, omdat het buitenleven een enorme trend blijft in huisverbetering. Hoewel je misschien geweldige visioenen hebt om elke twee jaar een weekend door te brengen met het schuren en vasthouden van je geliefde houten pergola, als je zomerschema vaak hectisch en al vol is, zou je kunnen merken dat je dit noodzakelijke onderhoud verslapt dat de levensduur van je investering enorm kan verkorten. Grote kistenwinkels verkopen pergola's tegen te mooie prijzen om waar te zijn, en soms wagen huiseigenaren er een gok op. Maar zijn pergola's gebouwd om lang mee te gaan? Dit komt grotendeels door het materiaal dat je kiest voor je structuur en hoe ze in de loop van de tijd reageren met de elementen.

.

Leave Message

All fileds with * are required