Waarom een pergola gebruiken in plaats van een dak?

Pergola's zijn voornamelijk gemaakt van hout en versterken uw achtertuin in stijl. Hoewel ze niet zo aanpasbaar zijn als terrasdaken, heb je veel keuzes op het gebied van houtsoort, beits en ontwerp. Door een pergola boven een terrasdak te kiezen, kunt u genieten van uw leefruimte met een nauwere verbinding met het buitenleven. Als het gaat om voordelen met toegevoegde waarde voor kosten, winnen daken pergola's.

Vanwege de kleinere hoeveelheid materialen die nodig is om een pergola te bouwen, denken velen ten onrechte dat het bouwen van een pergola goedkoper zal zijn. Je krijgt meer voor je geld om een dak te bouwen versus een pergola. Pergola's worden meestal geïnstalleerd op straatstenen of een betonnen patio. Hierdoor kunnen buitenmeubels en/of grillapparatuur eronder worden geplaatst.

Pergola's zijn een geweldige manier om van een deel van je achtertuin een centrale ontmoetingsplek te maken. Dit is een groeiende trend in de pergola-gemeenschap. Huiseigenaren voelen zich aangetrokken tot deze stijl van pergoladak voor buiten vanwege de eigentijdse visuele aantrekkingskracht. Het gaat om het bouwen van het pergoladak van een transparant plastic materiaal dat plexiglas of acryl is.

Ramada is een vrijstaande structuur vergelijkbaar met een pergola maar met een gesloten dak. In tegenstelling tot een pergola biedt een Ramada volledige schaduw vanaf het dak en de zijkanten, evenals voldoende bescherming tegen de regen. Omdat de gesloten bovenkant warmte vasthoudt, maakt Ramada ideale structuren voor buitenshuis als u van plan bent om een buitenkeuken te hebben. Een pergola is een buitenstructuur die bestaat uit kolommen die een dakraster van balken en spanten ondersteunen.

Dit dakraster kan open of bedekt worden gelaten om een ruimte te creëren die beschut is tegen de elementen. Pergola's kunnen vrijstaand zijn of aan een huis zijn bevestigd. Interessant is dat een pergola meestal niet wordt gedefinieerd als een „dak”. Omdat het is opgebouwd uit een frame met open spanten, kan het niet volledig beschermen tegen weerselementen.

Het kan echter schaduw brengen in uw achtertuin of tuin. Een pergola kan een vrijstaande structuur zijn of aan uw huis worden bevestigd, afhankelijk van het ontwerp. Kies uit een breed scala aan hoogwaardige houtbeitsen of roestbestendige ijzeren elementen om een pergola met karakter en stijl te bouwen in uw buitenwoonkamer. Meer dan op zichzelf staande schoonheden, bieden pergola's een prachtig raamwerk om je eigen speciale en verfraaiende accenten toe te voegen.

Omdat pergola's eenvoudige, individuele structuren zijn, zijn ze meestal goedkoper dan overdekte patio's. Pergola's daarentegen zijn meestal grotere structuren, vaak in elke dimensie (hoogte, breedte en lengte). Hoewel pergola's als een op zichzelf staande structuur geen volledige schaduw bieden, bieden hun veelzijdige structuren veel schaduwopties. Een houten pergola vereist bijvoorbeeld uitgebreid onderhoud en bestaat uit zware materiaalbegrenzing waar een grotere pergola kan worden gebouwd.

Constructies die vergelijkbaar zijn met pergola's maar vaste daken hebben, kunnen paviljoens of tuinhuisjes worden genoemd. Hieronder bekijken we patio's en pergola's, hun verschillen en hoe u kunt kiezen welke het beste bij u past. Of de pergola nu vrijstaand of bevestigd is, hij zorgt voor een beperkte hoeveelheid schaduw vanwege het open roosterwerk, dat de zonnestralen tijdens sommige delen van de dag kan blokkeren, maar andere niet. Een gekwalificeerde ingenieur kan een houten of metalen pergola ontwerpen om aan de nodige structurele voorschriften te voldoen zonder zich zorgen te maken over het totale gewicht van de constructie.

Conclusie Hoewel een structurele vergelijking van een pagode versus pergola veel verschillen vindt, kunnen oude pagodes dienen als een prachtige ontwerpinspiratie voor uw pergola-project. Met beide zorgen kan een pergoladak meer privacy bieden en u helpen bij het ontspannen in uw achtertuin. Terwijl draagbare hogesnelheidsventilatoren een snelle oplossing bieden, is het toevoegen van permanente terrasventilatoren aan een veranda of pergola een stijlvollere oplossing. Welke het beste voor u is, hangt af van zowel waar u uw pergola voor gebruikt als het klimaat waarin uw huis zich bevindt.

Tuinhuisjes in de kas zijn schuren die uw plant huisvesten in een pergola met glazen panelen of een pergola met houten panelen.

Leave Message

All fileds with * are required