Wat is pergola-ontwerp?

Een Pergola is een structuur met vier balken met eindpalen die dwarsbalken ondersteunen die langs de bovenkant van de constructie lopen. Ze filteren het zonlicht en bieden schaduw terwijl je graag buiten bent. Wat vroeger een terrasdak werd genoemd, wordt nu gewoonlijk een pergola genoemd ― het biedt beschutting tegen zon, regen en wind terwijl de leefruimte van uw huis wordt uitgebreid. Pergola's, een belangrijke architecturale structuur, bestaan uit spanten, balken en palen en kunnen worden bevestigd of losgemaakt aan een huis.

Hoewel de meningen verschillen over wat het onderscheidt van een tuinhuisje, is een tuinhuisje meestal vrijstaand en heeft het een schuin dak, terwijl het dak van een pergola plat is. De termen prieel en pergola worden vaak door elkaar gebruikt, maar een prieel is meer een structuur die wordt gebruikt om wijnstokken te ondersteunen of om voetverkeer in een tuin te leiden. Pergola's voegen schoonheid en functie toe aan uw voor- of achtertuin. Het zijn tuin- of tuinstructuren die buiten uw huis zitplaatsen, schaduw en comfort bieden.

Een zorgvuldig ontworpen pergola geeft karakter aan uw buitenruimte en definieert een apart gebied van de rest van de tuin. Er zijn verschillende ideeën voor pergola-ontwerp die aan uw behoeften voldoen. Een pergola kan een ontspannende hoek zijn voor vermoeide tuiniers, een gezellig tuinhoekje voor lezers, een eethoek in de buitenlucht of een installatie om de aantrekkingskracht van je voorgevel te maximaliseren. Hoewel oud van concept, beleeft de pergola tegenwoordig een beetje een moderne renaissance.

Een stijlvolle buitenschuilplaats zonder muren (of anderszins gebouwd als een unieke toevoeging aan iemands huis), een pergola is een luchtige manier om wat schaduw te krijgen tijdens warmere, zonniger seizoenen. Er zijn een veelvoud aan pergola-ideeën om uit te kiezen, afhankelijk van uw smaak en levensstijl. Tafelinstellingen, chaise lounges en zelfs natte bars kunnen worden geïmplementeerd in een pergola, terwijl velen er ook voor kiezen om roosterwerk en plantenbakken toe te voegen om bloeiende flora %26 fauna aan te moedigen. Pergola's, architecturale tuinversieringen die populair waren tijdens de Italiaanse Renaissance, kunnen een welkome onderbreking zijn van een zomerse middagzon.

We hopen dat degenen die hier worden getoond je zelfs kunnen inspireren om er zelf een te bouwen. Over het algemeen is een pergola een wijd open structuur met vier steunbalken, geen muren en een decoratief dakontwerp, zoals een rooster. Voor schaduw of zelfs een vleugje beschutting tegen de elementen, kunnen schermen aan het dak of de muren worden toegevoegd, hoewel het primaire doel van een pergola niet is om de gebruikers te beschermen. Deze pergola bedekt een bar en bevat hanglampen die tot in de avonduren kunnen worden gebruikt terwijl mensen samenkomen en genieten van een drankje.

De rastervorm van de houten pergola imiteert een vergelijkbaar patroon als de vierkante tegels op het hele terras, terwijl het ook een aparte, aangewezen ruimte creëert voor mensen om te verzamelen. Een pergola is ontworpen om een breed scala aan verschillende doeleinden te dienen, terwijl een prieel voornamelijk wordt gebruikt om een ingang of pad te accentueren, en is in vergelijking vrij klein. Terwijl pergola's meestal van hout zijn gemaakt (en dus al uit natuurlijke materialen), kunnen andere toegevoegde accenten het verschil maken. Om een pergola van glasvezel er geweldig uit te laten zien, is een eenvoudige jaarlijkse reiniging met een niet-corrosieve reiniger nodig en moet worden gecontroleerd op losse hardware-aansluitingen.

Er zijn veel opties voor buitengordijnen, en het installeren ervan is net zo eenvoudig als het bevestigen van een gordijnroede voor buiten aan de zijkanten van de pergola en het inrijgen van de gordijnen op de stang. Het bouwen en creëren van deze prachtige pergola kan tijd kosten, maar de resultaten zijn allemaal het wachten waard. Panelen kunnen meestal rechtstreeks aan de bovenkant van een pergola worden bevestigd, maar hebben extra steunen nodig voor verticale zeeftoepassingen. Sommige pergola-structuren zien af van stringers, maar door ze aan het ontwerp toe te voegen, ontstaat nog meer schaduw voor een buitenruimte.

TrelliSa trellis is een stuk roosterwerk dat op zichzelf kan staan of kan worden bevestigd aan een steunstructuur zoals een muur, prieel, pergola of tuinhuisje als plek voor wijnstokken om te klimmen. Het toevoegen van een element van luxe en sfeer aan een pergola kan net zo eenvoudig zijn als het installeren van buitengordijnen rond de omtrek. Architecturale schermpanelen kunnen aan een pergola worden toegevoegd om extra privacy en schaduw te creëren en tegelijkertijd een interessant visueel ontwerpelement toe te voegen. Deze pergola op het dak is bevestigd aan de zijkanten van een plantenbak en schaduwt een bank met zijn latten en met stof gespannen tussen de steunen.

Verschillende ruimtes zijn gewijd aan verschillende activiteiten, en de witte pergola met dikke gordijnen gemaakt voor buiten aan alle kanten is de perfecte plek om je terug te trekken om de hitte te verslaan. .

Leave Message

All fileds with * are required