Wanneer pergola gebruiken?

Een pergola vergroot je leefruimte en verhoogt de hoeveelheid tijd die je buiten kunt doorbrengen. Een pergola is correct ontworpen en georiënteerd op uw kavel en kan voldoende lichte schaduw werpen om zelfs een warme middag aangenaam te maken of als u nog steeds extra bescherming nodig heeft, kunt u een intrekbare schaduwhoes installeren voor meer schaduw. Of u nu een barbecue wilt organiseren, een prachtige, gedenkwaardige locatie wilt bieden voor een kleine bruiloft, of gewoon zelf wilt genieten van een kop warme koffie, pergola's zijn ontworpen voor deze exacte momenten. Pergola's trekken mensen naar binnen met hun schaduw en schoonheid.

Ze bieden een centrale locatie voor vrienden en familie om samen te komen en de perfecte plek om te eten, te zitten of spelletjes te spelen. Ze voegen een aantrekkelijk, leuk en stijlvol pluspunt toe aan elk feest, cookout of bruiloft en kunnen ook een uitnodigende toegang tot een tuin zijn. Hun ontwerp draait helemaal om inclusie, maar privacy kan ook worden geboden met extra gordijnen, roosterwerk of schermen. Als je uit je raam kijkt, wil je dat je houten pergola de enige sweet spot is die je altijd laat glimlachen.

Tegenwoordig gebruiken we ze vaak op dekken en patio's. We gebruiken ze voornamelijk voor schaduwdoeleinden, maar we hebben ze ook gebruikt om „in een gebied te kaderen”. Dit is om het een gevoel van hoogte te geven en bepaalde gebieden architectonisch op te splitsen of te definiëren. Een pergola is een fantastische manier om je achtertuin aan te kleden.

Kies voor een ruim ontwerp met een open roosterdak om het nodige zonlicht en de luchtcirculatie waar uw tuin op gedijt niet te verstoren. Voeg wat wijnstokken toe voor een extra charmant tintje. Een pergola kan helpen bij het definiëren van uw buitenruimte. Bovendien, omdat pergola's open en luchtig zijn, kunt u dit bereiken zonder dat de ruimte kleiner of beperkter aanvoelt.

Meestal is de grond onder de pergola bedekt met een soort vloer, of dat nu bakstenen vloeren, betonnen straatstenen of zelfs een dek zijn. Wanneer u de vloer combineert met de pilaren en balken van de pergola, kunt u uw buitenleefruimte verder definiëren. Pergola's bieden schaduw en algemene bescherming tegen het weer, maar deze structuur dient ook als latwerk voor verschillende planten. Pergola's hebben meestal een soort decoratief element, dus ze zien er geweldig uit en bieden ze ook functie in uw ruimte.

De eenvoudige vorm van een pergola maakt het ook een eenvoudig doe-het-zelfproject.

Leave Message

All fileds with * are required