Wat is er beter dan een pergola?

Een tuinhuisje kan meer schaduw en beschutting bieden tegen de elementen dan een pergola. Aangezien het dak van een tuinhuisje de hele structuur bedekt, is het gemakkelijk om aan te nemen dat het meer beschutting biedt dan een pergola. Tuinhuisjes hebben, in tegenstelling tot pergola's, een gesloten dak. De meeste tuinhuisjes worden van de grond geheven en afgerond, terwijl pergola's rechthoekig zijn en verbonden zijn met een hard grondoppervlak zoals een patio.

Pergola's zijn qua ontwerp minimalistischer en daarom eleganter en moderner dan tuinhuisjes. Hun primaire doel is schaduw, maar de aangepaste pergola's hebben gezellige accenten zoals vuurkorven buiten, schaduwbalken met slimme technologie en intrekbare tinten. Het belangrijkste verschil tussen een pergola en een tuinhuisje is de functie van het dak. Een tuinhuisje biedt volledige dekking tegen de zon, terwijl een Pergola zonlicht door het lattendak laat schijnen.

Meestal biedt een pergola gedeeltelijke beschutting en schaduw over een tuin, pad of patio. Het gekruiste houten dak is een optimale ruimte voor planten en wijnstokken om te beklimmen. Ondertussen is een tuinhuisje een overdekte, aangewezen zithoek in de tuin die meer bescherming biedt tegen de elementen. Een tuinhuisje en een paviljoen bieden volledige dekking tegen de zon, terwijl een pergola zonlicht door het lattendak laat schijnen.

Ondertussen is een tuinhuisje een overdekt, aangewezen zitgedeelte in de tuin dat meer bescherming biedt tegen de elementen. Zodra u een Gazebo of Pergola hebt gekozen, zijn hier enkele volgende dingen die u moet overwegen. Pergola's 1 worden soms gebruikt om twee gebouwen met elkaar te verbinden en bieden een loopbrug. Ze kunnen ook een boog of pad door een tuin creëren om enige mate van schaduw te produceren.

Omdat tuinhuisjes grotere structuren zijn, laten ze minder bruikbare grondruimte over, maar bieden ze meer interieurgebruik. Kies voor een tuinhuisje als je een structuur in je tuin wilt die decoratiever is dan een pergola of als je weet dat je de neiging hebt om slechter weer te krijgen en toch tijd buiten wilt kunnen doorbrengen. Hoewel je ervoor kunt kiezen om een gewoon tuinhuisje te bouwen, zijn ze over het algemeen veel uitgebreider dan pergola's. Omdat ze door hun stevige dak en optionele muren bescherming bieden tegen zon, wind en regen, zijn tuinhuisjes ideaal om tijd buiten door te brengen en buiten te eten.

Leave Message

All fileds with * are required